Hidakfórum

 

Látópont

Mediawave videók

EFOP

Hírcsatorna

Kapcsolat

 

Kovács Norbert Cimbi

cimbi@iplus.hu

Iroda: Boros Oszkár

eloforras@iplus.hu

Tel.: 06-88-220-156

Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület

8494 Kiscsősz,
Kossuth u. 47.


Warning: Use of undefined constant DS - assumed 'DS' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hidakfor/public_html/templates/siteground-j16-43/html/com_content/article/default.php on line 15

 

Bemutatkozik az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület nyertes projektje

 

Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület pályázatot nyújtott be „Hagyomány és művészet” címmel, melyet siker koronázott. A projekt keretein belül elnyert támogatás összege 24.999.820 Ft, mely a teljes projektköltséget fedezi. Azonosító szám: TÁMOP-3.2.13-12/ 1-2012-0019.

 

 

Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület a projekt keretein belül lehetőséget tud nyújtani arra, hogy a központi, városi oktatási intézmények mellett a vidéki, kis falvak iskoláiban is magas szintű tehetséggondozás induljon. A gyermekek néptánc és hagyományőrzés, valamint lovas hagyomány témakörökben induló szakkörökre jelentkezhettek. A szakkörök sajátosságai, hogy oktatóink kis létszámú csoportokra osztva foglalkoznak a tanulókkal, így segítve elő a gyermekek egyéni, személyes igényeinek minél nagyobb fokú kielégítését. A projekt lehetőséget nyújt különböző témakörökben induló versenyek megrendezésére, ahol a tanulók összemérhetik tudásukat. A legjobbak számára nyereményekkel biztosítjuk a kiváló munkáért járó jutalmat.

 

Egyesületünk fontosnak tartja a népi kultúrát szerető, ápoló emberek szoros közösségének létrehozását, ennek érdekében tanulóinknak és oktatóinknak   témanapokat, témaheteket szervezünk. A táborok alkalmával tökéletes lehetőség nyílik az azonos érdeklődéskörű gyermekek és felnőttek közösségének építésére, a személyes tapasztalatcserékre.

 

A projektben résztvevő kiválóan képzett oktatók és a tanulók számára e programunkat megelőzően egy módszertani műhely kialakítására került sor Kiscsőszön, ahol a gyermekek a népi kultúrát hűen megjelenítő környezetben több ezer audio- és videokazetta, CD-k, könyvek segítségével sajátíthatják el a népi hagyományokat, szokásokat, a magyar néptánc jellegzetességeit az Interaktív Falumúzeum bevonásával.  A folyamatosan bővülő módszertani műhely bárki számára látogatható, nyitott, így az egyesület szakmai segítséget tud nyújtani a népi kultúra ápolói, szervezői, bemutatói számára egyaránt. Az egyesület a módszertani szolgáltatásokat nem a projekt keretében finanszírozza.

 

A projekt lebonyolításában képzett, szakmailag elismert szakemberek segítik a projekt minden szakaszának véghezvitelét.

 

A projekt megvalósításának ideje: 2012.09.15. – 2013. 09.14.

 

Partnerek, támogatók

 

A kiadvány a Földművelésügyi Minisztérium

és a Hungarikum Bizottság támogatásával készült. 

 

  

Nemzeti Együttműködési Alap

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Forgórózsa Népművészeti Központ

 

www.csurdongolo.org

Kapuvár Néptáncegyüttes